Bibian's hoekje.

9 maanden banner

27 juni 2006

Mei


Vol trots showen we Bibian voor t eerst aan Helene en Viv, die uit Cuba zijn overgekomen en Bibian dus alleen nog maar van foto's kennen.

Op 4 mei gaan we met Bibian weer naar t consultatiebureau. Ze weegt al weer 6880 gram en is 62 cm! Verder is alles goed met r. We mogen gaan beginnen met bijvoeding. 's middags gaan we naar tante Magda, waar ze lekker buiten in de wandelwagen ligt te slapen.


T is zo lekker weer, we zitten voor t eerst op t dakterras. En leuk dat Bibian t vind, de blaadjes aan de bomen, de wolken die ze voorbij ziet gaan, de vogeltjes. Je ziet r genieten.

6 mei krijgt ze dr eerste fruithapje! Ze wist al wel precies wat er met t lepeltje moest gebeuren.... juist in dr mondje! Maar toen ze t eenmaal geproefd had vond ze dat toch wel heeeel erg raar. Het meeste ging er met t zelfde vaartje weer uit :)

Bibian pakte elke keer al wel dr speen maar deed m nog niet goed in dr mondje, maar op 8 mei, deed ze de speen er in 1 keer goed in! Mama ging deze dag ook t ziekenhuis in voor de radioactieve behandeling van 3 dagen. Papa moest t nu weer helemaal alleen doen.

10 mei komt mama weer thuis, alleen mag ze Bibian niet aanraken en moet ze 3 meter bij Bibian vandaan blijven, dit ivm de radioactieve straling die mama bij zich heeft. En we willen natuurlijk niet dat Bibian daar later iets aan over houd. Papa moet de komende 3 weken nog steeds volledig voor Bibian zorgen en dat is behoorlijk zwaar. Voor papa omdat ie bijna niets voor zichzelf kan doen en niet de zorg even uit handen kan geven en voor mama omdat ze Bibian niet mag aanraken, knuffelen enz.

En ineens rolt Bibian zich van dr rug naar dr buik op 12 mei! Papa zag t zo gebeuren. Wat een mijlpaal.

Dan gaan we ook aan de groentehap beginnen, ook dat is wel even wennen.

Bibian vind al een tijdje dr voetjes heel interessant, maar op 13 mei stopt ze dan echt haar teentjes in dr mond.

En dan is Moederdag aangebroken, tja dat is absoluut geen leuke dag voor mama. Dat had ze zich wel heel anders voorgesteld, maar ze kreeg van papa wel een heerlijk ontbijt op bed en een lieve brief van Bibian, dat maakte wel weer veel goed.

Mama mag Bibian op 16 mei heel even vasthouden van de arts. Wat een ontlading! En Bibian laat dan ook aan mama zien hoe goed ze van dr rug naar dr buik kan rollen! Mama is die dag de gelukkigste mama.

Bibian heeft ontdekt hoe ze moet draaien, we vinden r dan ook regelmatig in hele vreemde posities in dr bedje.

Op 21 mei is mama jarig, maar ook dan weer geen knuffels van Bibian. Oh wat vind mama dit toch moeilijk. Bibian lijkt er niet veel van te merken, maar dat komt natuurlijk omdat papa zo goed voor dr zorgt en dr lekker veel knuffelt.

Papa heeft een sollicitatiegesprek bij The Stone en ja hoor hij word aangenomen! Wat zijn we blij. Alsof t allemaal zo heeft moeten zijn, papa al een half jaar lekker thuis bij mama en Bibian.

Kevin en Merle komen oppassen op Bibian, voor t eerst gaan papa en mama gezellig een avondje weg. Mama is wel een beetje ongerust, want hoe zal t gaan..... Maar natuurlijk gaat alles hartstikke goed!

De rijstewafel is ook een groot succes, het is 1 kliederboel, maar Bibian vind t wel erg lekker.

Op 28 mei mag mama eindelijk weer knuffelen met Bibian! Het gevaar voor straling is dan voorbij! Pffff, wat een moeilijk periode was dit, dit zullen we niet gauw vergeten.

We sluiten de maand mei af met nog een mijlpaal; het eerste tandje, onderin!!! Gelukkig heeft Bibian er niet ontzettend veel last van gehad.