Bibian's hoekje.

9 maanden banner

08 februari 2006

November


Na een supersnelle bevalling van in totaal 3,5 uur word onze dochter BIBIAN VIENNE geboren om 03.35. Ze weegt 3600 gram en is 48 cm lang. Langzaam aan wennen we aan t idee dat we een dochter hebben gekregen.

De eerste nacht heeft Bibian niet in dr wiegje geslapen, alleen als ze op onze borst lag was t goed. Dus deden we maar om en om zodat we allebei toch nog een beetje konden slapen. De eerste 2 dagen hebben we Ellis als kraamverzorgster, een hele lieve meid. De dagen daarna komt Jolanda ons als kersverse ouders uitleggen hoe we alles moeten doen. Ook met haar kunnen we gelukkig goed overweg. We hebben dan ook 8 heerlijke kraamdagen gehad. Omdat Bibian zo slecht drinkt komt de verloskundige langs om te prikken op geelzucht, wat een stoere meid hebben we toch, ze huilt niet eens terwijl dr bloed uit hieltje word gedrukt. De waarde voor geelzucht is wel wat hoger dan normaal, maar niet zo hoog dat ze onder een lamp moet. Wij modderen maar weer door.

Senna vind Bibian in t begin maar een raar wezentje die alle aandacht ineens opeist. Ze wil er dan ook elke keer bij, als iemand Bibian vasthoud. We laten r elke dag even snuffelen en Bibian krijgt dan ook altijd een lik van Senna.

Helaas blijft Bibian heel slecht drinken en valt ze alleen maar meer af. Ze weegt ondertussen nog maar 3100 gram. We worden door de verloskundige naar de kinderarts gestuurd. Gelukkig hoeft ze niet te worden opgenomen omdat ze er verder heel goed uitziet. Toch moeten we wel nog een paar keer terugkomen. Ze komt beetje bij beetje aan, de arts vind t dan ook niet meer zorgwekkend. Wat een angst en stom genoeg ook schuldgevoel kun je dan voelen als ouders. Een heel nieuw gevoel erbij! De verantwoordelijkheid over ons kleine meisje.

Op zaterdag 26 november gaan we voor t eerst naar buiten. Op de markt is Sinterklaas met 2 zwarte pieten en Bibian gaat met hun op de foto. Ze nu 8 dagen oud, waarschijnlijk is zij de jongste telg die bij Sinterklaas op schoot heeft gezeten die dag.